fbpxSnausarve gårdsbryggeri

Snausarve Gårdsbryggeri är ett litet familjeföretag grundat 2017.  Det drivs av Nina Schultes och Kalle Andersson på gården Snausarve i Silte socken, ca 50 km söder om Visby. Bryggeriet ligger i ett gammalt stall som byggts om och vägg i vägg ligger ett tap room med folkölsbutik.

Nina är utbildad kock och har jobbat många år inom restaurangbranschen både i Sverige och utomlands. 2012 inleddes bryggarkarriären med en utbildning till bryggeritekniker vid VBU i Ludvika. Hon har bland annat jobbat på Värmdö bryggeri i Stockholm innan flytten till Gotland. Kalle är IT-specialisten som fastnade för ölbryggning efter en hembryggarkurs på Monks. Han har varit aktiv och drivande inom SHBF, Svenska hembryggarföreningen, i många år. Som ordförande för domar-kommitén har han utbildat nya domare och dömt otaliga tävlingar. Han har även själv tävlat och vunnit många medaljer.

"Bara goda grejer"

Nina Schultes, bryggmästare på Snausarve gårdsbryggeri.
Nina Schultes, bryggmästare på Snausarve gårdsbryggeri.

Lokala råvaror på Snausarve gårdsbryggeri

Det bryggs mest öl i lokalerna, både färska och syrliga stilar. Fokus ligger på spännande smaker. Lokala råvaror är viktiga ingredienser i många öl. Salmbär, egenodlade korianderfrön, druvmust från Kebbes och rökmalt från Rone är bara några exempel på lokala bryggingredienser. Ölen finns på olika restauranger på Gotland och hos Systembolaget. Flera sorter finns i “Bolagets” beställningssortiment och kan levereras till hela Sverige till utlämningsställena i landsorten.

Förutom öl i olika stilar så experimenteras det också med mjöd av närproducerad honung, cider och maltvinäger.

Många olika slags öl bryggs på Snausarve gårdsbryggeri. Foto: Jim Sundberg/GotlandNature.

Häng med på en härlig heldagsupplevelse. Örnar på förmiddagen och ölprovning på Snausarve Gårdsbryggeri på eftermiddagen. Läs mer om örnar och öl här.